Lade Veranstaltungen

« Alle Veranstaltungen

  • Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden.

Deutsches Kino: Es war einmal in Deutschland

27. März 2018 @ 19:15 - 21:00

€9

De Joodse David en zijn vrienden hebben maar één doel: zoveel mogelijk geld verdienen om het naoorlogse Duitsland te ontvluchten en naar Amerika te gaan. Verfrissende tragikomedie, gebaseerd op de semi-autobiografische roman “Die Teilacher” van Michel Bergmann. In de reeks DEUTSCHES KINO.

Duitsland,1946: de Joodse David Berman en zijn vrienden zijn ternauwernood ontsnapt aan de Holocaust. In het naoorlogse Duitsland beginnen zij vervolgens een succesvolle handelsonderneming: ze trekken langs de deuren van de stad Frankfurt am Main en verkopen huislinnen aan de vrouw des huizes. Het doel is om voldoende geld bij elkaar te sprokkelen om naar de Verenigde Staten te emigreren. Maar de Amerikaanse officier Sara Simon krijgt hen in het vizier en begint in hun verleden rond te neuzen. Gebaseerd op de roman ‚Die Teilacher‘ van Michel Bergmann.

De filmreeks DEUTSCHES KINO staat in het teken van bijzondere Duitse speelfilms en documentaires. Alle films zijn Engels ondertiteld. Tickets zijn verkrijgbaar via Het Ketelhuis.

Details

Datum:
27. März 2018
Zeit:
19:15 - 21:00
Eintritt:
€9
Webseite:
https://duitslandinstituut.nl/agenda/6146/deutsches-kino-es-war-einmal-in-deutschland-amsterdam

Veranstalter

Duitsland Instituut Amsterdam
Goethe-Institut Amsterdam

Veranstaltungsort

Het Ketelhuis
Pazzanistraat 4
Amsterdam, Netherlands
Google Karte anzeigen
Telefon:
020 - 684 00 90
Veranstaltungsort-Website anzeigen

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.