Proefstuderen bij Duitslandstudies

11. April 2018 @ 11:00 - 16:00

Kostenlos

In de UvA Proefstudeerweek kun je je verdiepen in een studie. Bij Duitslandstudies volg je een speciaal proefcollege en woon je een regulier college voor eerstejaarsstudenten bij. Daarnaast krijg je een rondleiding en ga je samen met studenten lunchen.

Programma:
11.00 – 12.00 uur: werkcollege Lachen om Hitler? Persiflages en satires
12.00 – 13.00 uur: lunchen met studenten + rondleiding door gebouw
13.00 – 15.00 uur: werkcollege Culturele geschiedenis van Duitsland: hoe werd Duitsland ‚uitgevonden‘?

Om 15:00 uur kun je kiezen met welke van de volgende activiteiten je de dag afsluit:
optie 1.            15.00 – 16.00 uur: rondleiding langs meerdere UvA-gebouwen, met studenten
optie 2.            15.00 – 17.00 uur: werkcollege: Interculturele literatuur: meertaligheid,  migratie en identiteit

Voor wie? 5/6 vwo’ers die zich al hebben georiënteerd op een vervolgopleiding, zoals op de UvA Bachelordag, en door de opleidingsinformatie te bestuderen.
Doel: krijg een realistisch beeld van een studie en studeren aan een universiteit. Proefstuderen is dé manier om kennis te maken met een wetenschappelijke opleiding.

Aanmelden voor het proefstuderen bij Duitslandstudies.

Wil of kun je niet komen proefstuderen? Je kunt ook een dagje meelopen met de colleges van een huidige student. Stuur ons een mailtje: info@duitslandstudies.nl

Datum:
11. April 2018