UvA Matching voor nieuwe studenten

5. Juni 2018 @ 10:00 - 15:00

Kostenlos

Nadat je je hebt ingeschreven voor een bacheloropleiding doe je mee aan UvA Matching (ook wel de studiekeuzecheck). Je neemt deel aan het onderwijs bij de door jou gekozen bacheloropleiding. Je studeert thuis en sluit UvA Matching af met een toets.  Op basis daarvan ontvang je een persoonlijk advies. Je toetst zo of de studie echt bij je past. Een goede keuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je opleiding.

Op het programma:

Onderwijsdag: dinsdag 5 juni

• Locatie: P.C. Hoofthuis (zaal wordt nog bekendgemaakt)
  • 10.00-10.30 uur Introductie door Anna Seidl en Ansgar Mohnkern
  • 10.30-12.30 uur Hoorcollege ‚Was sagt Merkel? Was sagt Marinić?‘ Zelfbeelden van het hedendaagse Duitsland in politiek, literatuur en satire‘, door Thomas Ernst
  • 12.30-13.30 uur Lunchpauze en ontmoeting met studenten Duits en de studievereniging Sowieso
  • 13.30-14.00 uur Bezoek bibliotheek, met Thomas Hazenwinkel
  • 14.00-15.00 uur College ‚Vergelijkingen en vergissingen: Die Nachbarsprachen Deutsch und Niederländisch‘, door Britta Bendieck en Elisabeth Meyer

Toetsdag: dinsdag 12 juni

• Locatie: P.C. Hoofthuis (zaal wordt nog bekendgemaakt)
  • 13.00-15.00 uur Toets
  • 15.00-17.00 uur Facultatief: deelname aan het eerstejaarscollege ‚Media en maatschappij: methodes van de Duitslandstudies, door Thomas Ernst, in het P.C. Hoofthuis, zaal 5.55

Deelname aan UvA Matching is verplicht voor alle aankomende studenten die zich voor het eerst aanmelden voor een eerstejaars UvA-bacheloropleiding (met uitzondering van opleidingen met een selectie), en die nog nooit eerder aan de UvA hebben gestudeerd.

Alle informatie over UvA Matching Duitslandstudies 2018

Datum: