Lade Veranstaltungen

« Alle Veranstaltungen

  • Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden.

Voorpremière ‚Aus dem Nichts‘

20. März 2018 @ 19:00 - 20:30

€5

Op 20 maart organiseren het Duitsland Instituut Amsterdam, het Goethe-Institut Niederlande en Cinèart een besloten voorpremière van AUS DEM NICHTS, de nieuwe film van Fatih Akin. De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Kosten: 5 euro inclusief een drankje na afloop.

In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.Een verhaal over familie, recht en wraak, gebaseerd op de rechts-extremistische aanslagen die in 2004 door de Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) in Duitsland werden gepleegd en de daaropvolgende rechtszaak in 2013.

De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film. Hoofdrolspeelster Diane Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

Voorafgaand aan de film geeft historica Marja Verburg, redacteur bij Duitslandweb.nl, een korte inleiding over de achtergrond van de film.

Graag aanmelden via deze link

Bekijk de trailer hier

AUS DEM NICHTS is de openingsfilm van Movies that Matter 2018.

Details

Datum:
20. März 2018
Zeit:
19:00 - 20:30
Eintritt:
€5
Webseite:
https://duitslandinstituut.nl/agenda/6242/voorpremiere-aus-dem-nichts

Veranstalter

Duitsland Instituut Amsterdam
Goethe-Institut Amsterdam

Veranstaltungsort

Het Ketelhuis
Pazzanistraat 4
Amsterdam, Netherlands
Google Karte anzeigen
Telefon:
020 - 684 00 90
Veranstaltungsort-Website anzeigen

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.