Beurzen

Er zijn meerdere beurzen die het studeren in het buitenland financieel gezien kunnen vergemakkelijken. Hierbij een overzicht van een aantal beurzen met korte omschrijving. Meer beurzen staan onder andere in de DAAD-Databank en universiteiten verdelen zelf soms ook beurzen.

Erasmus+ Grant

Doelgroep: Studenten die met het Erasmus+ programma een deel van hun studie volgen bij een partneruniversiteit.
Hoogte:
Verschilt per land waar je gaat studeren en duur van verblijf, met een maximum van 150 dagen. Studenten die een uitwisseling naar Duitsland maken krijgen €7,- per dag (max. €1.050) en naar Oostenrijk €9,- per dag (max. €1.350)
Aanvraagprocedure:
Bij het aanvragen van de beurs moet op drie momenten (before, after & during departure) een aantal formulieren worden ingevuld. Meer informatie over het aanvragen van de beurs inclusief de deadlines vind je op de BlackBoard-pagina, die automatisch ingeschakeld wordt als je bij het Erasmus+ programma aangemeld bent.

DAAD: Hochschulsommerkurse in Deutschland für ausländische Studierende und Graduierte

Doelgroep: Nederlandse studenten van bachelor- en masterprogramma’s die (bij start van de cursus) min. twee jaar studie hebben voltooid en een zomercursus van minstens 18 dagen in Duitsland gaan volgen. Dit kunnen zowel taal- en cultuurcursussen als vakinhoudelijke cursussen aan Duitse universiteiten of taalinstituten zijn.
Hoogte:
€1.061 plus (indien van toepassing) een onkostenvergoeding voor reiskosten en zorgverzekering.
Aanvraagprocedure:
Meer informatie over deze beurs en haar eisen staan hier.