FAQ

Hoe vind ik een kamer in Amsterdam?

De makkelijkste optie is via Studentenwoningweb. Daar kun je een kamer krijgen op basis van inschrijftijd, schrijf je dus zo vroeg mogelijk in! Verder vind je op de website van ASVA een handig stappenplan.

Hoeveel uur per week ben je met de BA Duitslandstudies bezig?

In het eerste jaar heb je zo’n 12 tot 15 uur per week college. Daarnaast besteed je flink wat tijd aan zelfstudie. Reken op een 40-urige werkweek.

Kan ik dit combineren met een andere studie/baan?

Ja, het is mogelijk om Duitslandstudies in deeltijd te studeren. Maak een afspraak met de studieadviseur om jouw specifieke situatie te bespreken.

Van welk basisniveau Duits gaan jullie uit?

Het taalniveau waarop de opleiding start is dat van het vwo-eindexamen Duits. Duits is ook vanaf het begin de voertaal van de opleiding. Je mag met de bachelor Duitslandstudies beginnen als je kennis minimaal op niveau A2 voor de productieve taalvaardigheid ligt en op niveau B1 voor de receptieve taalvaardigheid.
Een taalcursus in de zomer aan het Goethe-Institut kan alle onzekerheid over het niveau van je Duits wegnemen.

Meer vragen?

Mail naar info@duitslandstudies.nl of stel je vraag via het contactformulier van de centrale Student Service Desk. Hier kun je terecht met algemene vragen  over het kiezen van een studie, inschrijven, studiefinanciering, wonen en studeren in het buitenland.