Voorlichting

Voorlichtingsdagen

Kennismaken met de bachelor Duitslandstudies en de universiteit doe je op de UvA Bachelordag. Wil je na de Bachelordag ontdekken of de studie echt bij je past, word dan Student voor een dag of doe mee aan de UvA Proefstudeerweek. Hieronder vind je meer informatie over de diverse mogelijkheden. Thuis vanuit je luie stoel al een voorproefje krijgen? Bekijk dan de webinar (algemene voorlichting en minicollege).

Bachelordag

Tijdens een bachelordag krijg je uitleg over de studie van onze docenten tijdens een voorlichtingsronde. Tijdens de bachelordag krijg je ook de mogelijkheid om de gebouwen van de UvA te bekijken en kun je in gesprek gaan met huidige studenten op de informatiemarkt. Hier staan ook studenten van de studie Duitslandstudies die graag jouw vragen beantwoorden. Op deze pagina vind je meer informatie over de aankomende Bachelordag en kun je je aanmelden voor de rondes van Duitslandstudies.

Bachelordag 14 oktober 2017
Een indruk van de Bachelordag op 14 oktober 2017

De voorlichtingsdagen van de UvA worden goed bezocht, dus meld je op tijd aan! Het is ook mogelijk om te kiezen voor een “vooraanmelding”. Je ontvangt dan een e-mail zodra de aanmelding opent.

Programma Bachelordag

  • Informatiemarkten: Alle opleidingen zijn vertegenwoordigd en je kunt (algemene) vragen stellen over studeren, kosten, huisvesting etc. Er zijn informatiemarkten op de drie locaties: Binnenstadscampus, Roeterseilandcampus en Science Park. Op de informatiemarkt staan de opleidingen die op die campus ook hun opleidingsrondes houden.
  • Rondes per opleiding: In een ronde van een uur geven docenten, voorlichters en studenten je een goed beeld van de verschillende opleidingen .
  • Speedcoaching Studiekeuze: Twijfel je nog over je keuze, weet je helemaal niet waar je moet beginnen of kom je juist niet verder met een keuze maken? In een gesprek van 10 minuten kun je jouw vragen en twijfels voorleggen aan een studiekeuzecoach van de UvA. Je krijgt praktische tips en adviezen over wat je verder kunt gaan doen om tot een keuze te komen.
  • Rondes over (het verschil tussen) wo en hbo: Moet ik kiezen voor wo of toch voor hbo? Wat zijn de verschillen?
Foto: Een informatiemarkt op de Bachelordag
Foto: Een informatiemarkt op de Bachelordag

Proefstuderen

Twee keer per jaar kun je proefstuderen bij Duitslandstudies. Hierbij neem je deel aan een speciaal college voor studiekiezers en woont vervolgens een regulier college voor eerste- of tweedejaarsstudenten bij. Na afloop is er een rondleiding door het universiteitsgebouw en is er ruimte om vragen te stellen.

Op deze pagina van de UvA lees je meer over het proefstuderen en kun je je aanmelden.

Foto: Studenten voor het PC Hoofthuis. Hier vinden colleges plaats van de Bachelor Duitslandstudies.
Foto: Studenten voor het PC Hoofthuis. Hier vinden colleges plaats van de Bachelor Duitslandstudies.

Meelopen

Om echt mee te maken hoe het is om Duitslandstudies te studeren kun je een dagje meelopen met een huidige student Duitslandstudies en “UvA student voor een dag” worden. Je maakt hiervoor een persoonlijke afspraak met een student Duitslandstudies die jou meeneemt naar de colleges die hij/zij die dag volgt. Daarnaast krijg je de universiteit te zien, bijvoorbeeld de bibliotheek of het studiecentrum. Uiteraard is er tijdens zo’n dagje studeren ook genoeg tijd om in gesprek te gaan met de student en erachter te komen hoe hij/zij de studie beleeft. Stuur ons een mailtje en we koppelen je aan een student! Je kunt op elk moment van het jaar een dagje komen meelopen met uitzondering van collegevrije periodes. Lees meer over “UvA student voor een dag”.

Het is ook mogelijk met een grotere groep (bijv. een schoolklas) mee te lopen bij Duitslandstudies. Neem daarvoor direct contact met ons op per e-mail.

Neem contact op